• Perspektiv

    Kling Media är ett kreativt företag med hjärtat på det rätta stället. Vi tänker utanför lådan och älskar att hitta nya, spännande vinklar på både välkända och okända fenomen.

Vi älskar språk

Kling Media sysslar med journalistik och kommunikation i alla möjliga former. Vi bemästrar olika plattformar och våra ämneskompetenser rymmer såväl sociala reportage, som resejournalistik, nyhetsartiklar och featurematerial.

Eftersom språk är vårt främsta verktyg arbetar vi även med korrekturläsning, text- och bildframställning till trycksaker, översättning och redaktörskap för olika publikationer.

För oss är det viktigt att porträttera människor bortom stereotyper och vi värnar om alla människors rätt att synas och höras i det offentliga rummet.

Nyheter

  • I kväll handlar tv-programmet En bok, en författare om Nicole Kling och hennes bok Funkisar – folkgruppen med det lilla extra. Programmet ligger även på urplay.se

  • I morgon föreläser Nicole Kling om sin bok i Trelleborg. Temat för föreläsningen är integration och det finns möjlighet att köpa boken på plats och – förstås – få den signerad!

  • I morse var Nicole Kling återigen med i radio, denna gång i direktsändning i P4 Sjuhärads morgonprogram. Nicole pratade bland annat om varför hon har skrivit boken ”Funkisar – folkgruppen med det lilla extra” och varför det är så viktigt att stoppa segregationen av personer med särskilda behov.

  • I dag sändes ett radioreportage om Nicole Kling och hennes bok i Studio Ett. Inslaget var cirka kvart långt och innehöll bland annat författarens syn på funkisars representation i media, vilka som inkluderas i begreppet ”mångfald” och den självupplevda mobbingen. Du kan lyssna på inslaget på Sveriges Radios hemsida.